Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری روز سه‌شنبه سفری به کاشان داشت که رونمایی از چند دستاورد دانش‌بنیان و کمک به ارتقای فعالیت‌های فناورانه از جمله دستاوردهای این سفر یک‌روزه بود.

بیش از ۹ هزار شرکت فناور در سراسر کشور فعالیت دارند که پنج هزار و ۱۲۸ واحد به طور رسمی به عنوان شرکت دانش‌بنیان ثبت شدند و استان اصفهان میزبان حدود ۱۰ درصد آنها است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شهرستان کاشان نیز در چند سال گذشته پیشرفت خوبی در این زمینه داشته و گام‌های خوبی از سوی دولت و بخش خصوصی برداشته شده است که معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری برای بازدید از روند فعالیت‌ها و آخرین دستاوردها روز گذشته به این شهرستان سفر کرد.

نخستین جرثقیل ۵۵ تنی تلسکوپی تولید داخل که با هزینه ۳۰۰ میلیارد ریال و بومی‌سازی ۳۰ هزار قطعه در کشور ساخته شده است، از جمله دستاوردهایی بود که در جریان سفر ستاری به کاشان رونمایی شد و در کنار ساخت چنین دستگاهی برای نخستین بار در خاورمیانه، اشتغال‌زایی برای حدود ۵۰ نفر و نزدیک به ۵۰۰ هزار دلار صرفه جویی ارزی از دیگر مزیت‌های طرح به شمار می‌رود.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این زمینه اظهار داشت: شرکت سازنده از جمله واحدهای دانش‌بنیانی است که برای مدت زیادی با معاونت علمی و فناوری همکاری دارند و این کار را تا کنون کسی انجام نداده بود و برای نخستین بار شرکتی داخلی در حوزه تولید این نوع جرثقیل فعالیت کرد.

سورنا ستاری افزود: امید می‌رود کار توسعه یابد و به طور قطع حمایت می‌شود تا مدل‌های جدیدی از این دستگاه در داخل تولید شود؛ چون جزو نیازهای جدی کشور به شمار می‌رود و چندین هزار دستگاه از این جرثقیل‌ها در طرح‌های مختلف در حال کار هستند و با توجه به مسائل تحریم، احتیاج داریم تا این نوع شرکت‌ها توسعه پیدا کنند.

دستگاه ژاکارد الکترونیکی بافت فرش نیز که از سوی شرکتی دانش‌بنیان در آران و بیدگل برای نخستین بار در منطقه ساخته شده است، از دیگر دستاوردهایی بود که در جریان سفر ستاری رونمایی شد.

اهمیت موضوع از آن جهت است که هم‌اکنون بیش از ۸۰۰ کارخانه فرش ماشینی مستقر در شهرستان‌های کاشان و آران‌وبیدگل با عرضه سالانه افزون بر ۵۰ میلیون مترمربع فرش، بیش از ۵۰ درصد تولید و صادرات صنعت فرش کشور را انجام می‌دهند.

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در این زمینه اظهار داشت: با توجه به اینکه کاشان و آران و بیدگل قطب تولید فرش ماشینی کشور محسوب می‌شود، باید این نوآوری‌ها ادامه یابد تا بتوانیم به تولید دستگاه‌های ۲ هزار و ۲ هزار و ۵۰۰ شانه بافت فرش برسیم که هم اکنون از خارج کشور وارد می‌شود.

وی افزود: حوزه فناوری روی فرش ماشینی متمرکز شده و داخلی‌سازی ماشین‌آلات، تجهیزات و تولید مواد اولیه که رقم واردات آن قابل توجه است را مورد توجه قرار داده تا این صنعت در داخل کشور ایجاد شود.

در جریان بازدید ستاری از واحدهای فناور همچنین رونمایی از طراحی، ساخت شاسی و سیستم نوین تعلیق خودروی وانت نیسان جهت حرکت روی سه چرخ صورت گرفت که پیش‌تر برای نخستین بار در کشور ساخته شده بود.

این خودرو که محصولی دانش‌بنیان از سوی دانشجویان دانشگاه کاشان است، در مدت ۲ سال طراحی شده و ظرفیت حمل ۵.۵ تن بار دارد.

ستاری در ادامه سفر خود به منطقه شمال استان اصفهان از مرکز نوآوری و تجاری‌سازی و آزمایشگاه NMR دانشگاه کاشان نیز دیدن کرد.

رزنانس مغناطیسی هسته‌ای در واقع یک پدیده فیزیکی بر اساس مکانیک کوانتمی است و دستگاه رزنانس مغناطیسی هسته‌ای NMR از جمله دستگاه‎های با فناوری بالا به شمار می‌رود که در حوزه تحقیقات دارویی و شیمیایی کاربرد دارد.

فرماندار ویژه کاشان در این زمینه گفت: از نظر مالی ۷۰ میلیارد ریال اعتبار در مجموع از سفر روز گذشته معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به منطقه اختصاص خواهد یافت.

علی‌اکبر مرتضایی افزود: ۵۰ میلیارد ریال از این مبلغ برای پارک علم و فناوری غیاث‌الدین جمشید کاشانی اختصاص می‌یابد و ۲۰ میلیارد ریال نیز به طرح مرکز نوآوری و تجاری‌سازی و آزمایشگاه NMR دانشگاه کاشان تخصیص داده خواهد شد.

وی بیان کرد: قول مساعد برای تجهیز امکانات مورد نیاز شرکت‌های دانش‌بنیان مستقر در مرکز رشد، مطالعات راهبردی و راه‌اندازی سرای نوآوری اسانس از جمله دستاوردهای سفر ستاری به کاشان بود.

فرماندار ویژه کاشان همچنین قول کمک برای تجهیز سرای تخصصی فرش ماشینی به منظور رفع نیازهای فنی کارخانه‌ها و معرفی ظرفیت‌های دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان در رفع نیازهای علمی دانشگاهی کشور را از دیگر دستاوردهای سفر یک‌روزه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به این شهرستان برشمرد.

بازدید و شرکت در آیین آغاز به کار رسمی پارک علم و فناوری غیاث‌الدین جمشید کاشانی از دیگر برنامه‌های سفر ستاری بود که در جریان آن ۲۵ هکتار از اراضی ضلع جنوبی دانشگاه کاشان بر اساس توافق‌نامه‌ای برای ایجاد مرکز رشد، پارک علم و فناوری شرکت‌های دانش بنیان، هسته‌های مرکزی، کارگاهی، آزمایشگاهی و فضای سبز به پارک واگذار شد.

۲۸ شرکت و هسته در حال حاضر در پارک علم و فناوری غیاث‌الدین جمشید کاشانی که با همکاری مشترک شهرک علمی تحقیقاتی اصفهان و دانشگاه کاشان با مساحت حدود ۲ هکتار تاسیس شده، مستقر هستند و پیش‌بینی می‌شود نزدیک به ۴۰۰ پارک و هسته و شرکت دانش‌بنیان دیگر هم در این مرکز مستقر شوند.

دیدار با نماینده ولی‌فقیه در شهرستان و بازدید از روند اجرایی طرح رصدخانه ملی واقع در محدوده شهر کامو از دیگر برنامه‌های سفر یک‌روزه معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری به کاشان بود.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۸ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان واقع شده است./ ایرنا

منبع: ایران آنلاین

کلیدواژه: معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری پارک علم و فناوری برای نخستین بار دانشگاه کاشان میلیارد ریال دانش بنیان فرش ماشینی سفر ستاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ion.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایران آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۷۸۸۳۳۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران

  ایران در سال‌های گذشته علاوه بر حضور در نمایشگاه‌های خارجی در هفته جاری اقدام به برگزاری نمایشگاهی کرد تا تجار خارجی بتوانند توانمندی‌های تولیدی و صادراتی ایران را ببینند و از آن مطلع شوند. درباره این نمایشگاه گزارشی تهیه کرده‌ایم که جزئیات آن را در ادامه می‌خوانید. 
ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران همزمان با اجلاس ایران و آفریقا در نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد. در این نمایشگاه تجار ۱۰۰ کشور حضور داشتند و ۸۸ کشور علاوه بر تجار، مسئولان‌شان نیز از این توانمندی‌ها بازدید کردند. این نمایشگاه از سوی سازمان توسعه تجارت جمهوری اسلامی ایران در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران با معرفی محصولات و دستاوردها در حوزه‌های مختلف صنعتی و کشاورزی در هفت گروه کالایی از جمله صنایع غذایی، کشاورزی و شیلات، صنعت، فرش و صنایع‌دستی و گردشگری، دارو، تجهیزات پزشکی، آزمایشگاهی، محصولات شیمیایی، آرایشی و بهداشتی، صنعت ساختمان و خدمات فنی-مهندسی و پتروشیمی برگزار شد. حضور بیش از ۲۲۳۰ بازرگان، سرمایه‌گذار و تاجر از ۸۸ کشور جهان از دستاوردهای این نمایشگاه بود. آن‌طور که ‌مهدی ضیغمی، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران اعلام کرده حدود ۳ تا ۵ میلیارد یورو قرارداد تجاری در این نمایشگاه منعقد شده و این توافق‌ها در یک فرآیند یک تا دو ساله به قرارداد و ایجاد فرصت تجاری منجر می‌شود.از جمله نکات قابل توجه در این نمایشگاه رشد ۲۰ درصدی نسبت به بازدید و فضای نمایشگاهی بود. این نمایشگاه در ۱۷ سالن نمایشگاهی در متراژ ۵۰ هزار متر با حضور ۸۰۰ شرکت ایرانی برگزار شد که در این نمایشگاه شرکت‌ها و بازرگانان از کشورهای مختلف دنیا، حضور داشته و اقدام به مذاکره و برقراری تعاملات تجاری با بزرگ‌ترین برندهای صنعتی ایران در حوزه‌های صنعتی مختلف کردند. 
   
استقبال همسایگان
در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی حضور تجار خارجی از کشورهای مختلف از جمله افغانستان، پاکستان، عراق، کشورهای حاشیه خلیج‌فارس، کشورهای آفریقایی، چین، روسیه و ... کاملا محرز است به‌طوری که به هر غرفه‌ای که مراجعه می‌کنید تعدادی از این افراد در حال گفت‌وگو با مسئولان غرفه هستند و به عبارتی فضای نمایشگاه در مقایسه با بسیاری از نمایشگاه‌هایی که تاکنون در این محل برگزار شده بسیار پرشور و زنده‌تر است.به گفته یکی از بازدیدکنندگان افغانستانی، ایران یکی از کشورهای مهم منطقه به لحاظ تجاری و سیاسی محسوب می‌شود، بنابر این تیم آنها از یک شرکت ساختمانی در افغانستان برای کسب اطلاعات در زمینه ساخت و ساز به ایران آمده است و گفت‌وگوهایی نیز با چند شرکت فعال ایرانی انجام داده‌اند.یک بازدید‌کننده از کشور تونس نیز گفت: برای بار اول است که به ایران آمده‌ام و وارد‌کننده تجهیزات کشاورزی هستم، دستاوردهای ایران در بخش‌های مختلف صنعتی برای من بسیار شگفتی‌آفرین است و امیدوارم بتوانم باز هم به ایران بیایم. از قبل شنیده بودم که ایران کشوری بزرگ و زیباست اما مشاهده آن چیز دیگری است.
   
تقاضای کشورهای آفریقایی و عربی برای خرید پنل خورشیدی از ایران
‌یک تولید کننده پنل خورشیدی در خصوص استقبال کشورهای مختلف از این تولید صنعتی در کشور گفت: همان‌طور که پیش‌بینی می‌شد این نمایشگاه با استقبال بی‌نظیر مواجه شد.‌وی بیان کرد: مذاکرات زیادی در این نمایشگاه با تجار مختلف از کشورهای تونس، عمان، عراق، پاکستان، افغانستان داشته‌ایم و تجار این کشورها برای خرید پنل‌های خورشیدی از ما ابراز تمایل کرده‌اند.‌این فعال اقتصادی گفت: تولید‌کنندگان با چالش‌های بسیاری از جمله تحریم‌ها و محدودیت‌های ناشی از آن، تامین و تخصیص ارز، عدم همکاری گمرک برای ترخیص به موقع کالا و ... مواجهند که لازم است دولت این مسائل را رفع کند تا یک تولید کننده با خیال آسوده به تولید ادامه دهد.در نمایشگاه امسال یک تولید‌کننده تایر و تیوب موتورسیکلت گفت: اکسپو زمینه‌ای برای آشنایی کشورهای مختلف و همچنین کشورهای آفریقایی با صنایع ایران است از طرفی کشورهای آفریقایی نیز با توجه به دارا بودن مواد معدنی فراوان بسیار مورد توجه ما هستند اما به عنوان یک تولید‌کننده برای صادرات با چالش‌های بسیاری مواجه هستیم که یکی از آنها عدم ثبات در قیمت‌ها به دلیل تغییرات مداوم نرخ ارز و مواد اولیه است.یکی از زیرساخت‌های لازم برای حمل و نقل کالا بین ایران و آفریقا حمل بار از طریق کشتی است که در این زمینه شرکت کشتیرانی خطوط منظم کشتیرانی را راه‌اندازی کرده است و جالب این‌که حمل بار از محل کارخانه انجام می‌شود. اما با توجه به این‌که واردات از کشورهای آفریقایی به ایران محدود است یکی از معضلات این است که این کشتی‌ها برای برگشت اغلب بار به اندازه کافی ندارند.‌

وعده صادق، نماد قدرت ایران
عباس علی‌آبادی، وزیر صمت گفت: این نمایشگاه و اقدامات دیگری که دولت بعد از وعده صادق انجام داد نشان اقتدار کشور بود و فکر می‌کنم یکی از دلایل استقبال بی‌نظیر از نمایشگاه همین بود. وی همچنین بیان کرد: بازدیدکنندگان از این نمایشگاه می‌گویند مطمئن هستیم که شما قدرتمند هستید و ما به خاطر اقتدار شما آمده‌ایم.‌به گفته عباس علی‌آبادی، وزیر صنعت، معدن و تجارت کشورمان «هدف ما در این نمایشگاه این است که شناخت متقابلی صورت گیرد؛ از آنچه آنها می‌خواهند و آنچه ما داریم و آنچه ما می‌خواهیم به آنها معرفی کنیم.»

دیگر خبرها

  • پایان رقابت طرح‌ها در ره‌آورد فناورانه حمل‌ونقل شهری اصفهان
  • ظرفیت ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان برای رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی کشور
  • رفع نیازهای فناورانه صنایع معدنی با کمک ۳۰۰۰ شرکت دانش‌بنیان
  • توافق‌نامه‌ای برای حمایت از صادرات شرکت‌های دانش‌بنیان
  • سکوی توسعه‌ نوآوری و فناوری صنعت پتروشیمی کشور رونمایی می‌شود
  • لزوم بهره‌گیری از فناوری‌ و دستاورد‌های دانش‌بنیان در حفاظت محیط زیست
  • مشکلات شهرستان‌های استان روی میز وزیر کشور
  • بهینه‌سازی مسیرها برای شرکت‌های فعال ارسال مرسولات پستی در جایگاه نخست «ره‌آورد فناورانه»
  • تپش دانش بومی در قلب خودروی ایرانی
  • دستاورد ۵میلیارد یورویی اکسپو ایران