Web Analytics Made Easy - Statcounter

از سویی نگهداری نمونه‌هایی از شاهکارهای هنر فرش در موزه‌های معتبر دنیا گواه ارزش جهانی این آثار و بیانگر بینش عمیق نقش آفرینان آن در سپهر هنری دنیاست.

در جغرافیای فرهنگی ایران چند شهر سرآمد این هنر دلکش هستند، تبریز، اصفهان، قم، کرمان، مشهد و کاشان به واسطه طرز و ویژگی‌های فنی و هنری، در نگاه جهانیان مقبولیت و محبوبیت بیشتری یافته‌اند به حدی که می‌توان فرش‌های این شهرها را نماینده و شناسنامه صنایع دستی دانست.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این روزها اگر چه دانش، فناوری و تکنولوژی صنعت، بازار و اقتصاد فرش را وارد عرصه تازه‌ای کرده است اما همچنان اصالت و هویت بافتینه‌ها و فرش‌های دستباف در طراحی‌ها و نقشه‌های اسلیمی و سنتی و گره‌ها و رنگ‌هایی است که در فرهنگنامه فرش هر کدام اعتبار و جایگاهی دارد.

بیمناکی از حذف تدریجی قالی‌های دستباف از گردونه اقتصاد بازار و تعطیلی پیاپی واحدهای طراحی و نقشه‌کشی، رنگرزخانه‌ها،چله‌دوانی‌ها و... زنگ خطری بر مرگ این میراث ملموس است به ویژه آنکه هنوز بخش‌هایی مهم از زوایای پیچیده و هنرمندانه فرش ایرانی ناشناخته باقی مانده است.

"برپایی نخستین کرسی علمی و ترویجی فرش با رویکرد بررسی  وضعیت فرش‌های مقصود کاشانی شهرت یافته به فرش‌های  شیخ صفی‌الدین یا اردبیل و ارایه مقاله تحقیقی دکتر امیرحسین چیت سازیان استاد دانشگاه کاشان با هدف اثبات تولید این فرشها درکاشان  و عدم مالکیت بقعه شیخ صفی بر آنها در زمان تصاحب توسط انگلیسی‌ها، نیز اذعان محققان و استادان رشته فرش بر اهمیت  و اعتبار فرش کاشان در عیار جهانی چند موضوع  مهم  را برای مسوولان امر یادآور می شود که تامل و توجه به آن می‌تواند دستاوردهای بزرگی را به همراه داشته باشد:

۱- وجود دهها تیمچه و کارگاه‌های  تولید و عرضه فرش در بازار تاریخی کاشان و نمونه‌های شاهکارهایی از فرش با طرح و نقشه کاشان، ضرورت حفظ این میراث گرانقدر را در حافظه تاریخی کاشان دوچندان می کند که "راه اندازی موزه فرش کاشان" راهبردی موثر خواهد بود.

۲- استمرار و تعمیم دانش فنی و مهارتی هنر فرش و حرف وابسته از طریق توسعه رشته های تحصیلی مرتبط در دانشگاه جامع کاشان به ویژه حرکت به سمت استقرار دانشکده فرش کاشان" به عنوان یکی از اولویت‌های مدیریت شهری می‌تواند تحول‌آفرین باشد.

۳- طراحی و راه‌اندازی جشنواره‌ها و "جایزه‌های هنری با موضوع فرش" و فرصت‌سازی برای ثبت ایده‌های خلاقانه و شناسایی و تجلیل از استادان و پژوهشگران حوزه فرش کاشان و تبدیل به یک برند ملی و بین المللی ضرورت دیگری در عرصه‌های ترویجی و فرهنگی است.

۴- راه اندازی "کرسی های نظریه پردازی فرش" در تراز جهانی و گردآوری نظریات صاحب نظران در باب چیستی و چرایی فرش کاشان، ضریب احیا و  توجه به این هنر در آستانه فراموشی را دوچندان می‌کند.

۵- تشویق سرمایه گذاران و صاحبان صنایع به احیای "کارگاههای سنتی فرش" ،اسباب رونق اقتصادی جامعه هدف را در پی خواهد داشت.

۶- اتاق بازرگانی و اتحادیه های تخصصی در "راه اندازی کریدورحامیان جهانی فرش دستباف کاشان" ،راهبردهای مشخصی را می تواند  طراحی کند تا به ثبات نگاه جهانی به نام فرش کاشان بیانجامد.

۷- حمایت ویژه از  فصلنامه تخصصی فرش (ارگان دانشکده معماری  و هنردانشگاه کاشان) و عمومی کردن مطالب و بازتاب گزارش‌ها، اخبار و رویدادهای پیرامون فرش، ظرفیتی است که می تواند هم قابلیت‌ها و ظرفیتهای این محصول استراتژیک را معرفی کند و هم با بیان چالش‌ها و آسیبها، نگاه آینده پژوهانه‌ای به این مساله محوری داشته باشد.

نتیجه آنکه" کرسی علمی و ترویجی فرش مقصود کاشانی "، پیش درآمدی برای احیای مکتب فرش کاشان در قلمرو جهانی است که استمرار این حرکت مبارک خواهد بود.

* رییس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان

برچسب‌ها فرش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فرش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان فرش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کاشان راه اندازی فرش کاشان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۴۸۷۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«رخنه» سریالی درباره امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ

سریال «رخنه» در حالی با محوریت هوافضا و با هدف نمایش توان علمی و دفاعی کشور از شنبه روی آنتن شبکه یک خواهد رفت که برای اولین بار به خنثی‌سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد پرداخته می‌شود. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، سریال «رخنه» اولین همکاری مشترک وزارت دفاع- سازمان حفاظت اطلاعات با سازمان صدا و سیما از 15 اردیبهشت از شبکه یک سیما پخش خود را آغاز خواهد کرد.

این سریال برگرفته از خنثی سازی امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ و خرابکاری صنعتی سرویس اطلاعاتی موساد در سازمان هوافضای وزارت دفاع و صنایع دفاعی و موشکی این وزارتخانه است.

این سریال در 30 قسمت تولید شده مربوط به یکی از دانشمندان کشورمان است که بر روی موشک‌های ماهواره‌بر و فضایی تحقیق می‌کند و در این مسیر با تهدیدات و خطراتی از سوی بیگانگان رو به رو می‌شود. البته آن‌طور که دست‌اندرکاران سریال گفته‌اند داستان سریال از تنوع گونه‌های (ژانرهای) متنوع برخوردار است و حوزه‌های امنیتی، علمی و خانوادگی را دربرمی‌گیرد.

ماجرای «بدل» رضا عطاران در تلویزیون چیست؟

این سریال علاوه بر پرداختن به ظرفیت های موجود در مراکز علمی و فناوری کشور در حوزه دفاعی به ویژه در صنعت هوافضا و تلاش دانشمندان و نخبگان کشورمان در حوزه پدافندی و دفاعی جمهوری اسلامی، مخاطرات و تهدیداتی را که این افراد در این مسیر با آن مواجه هستند به تصویر درآورده است.

در این سریال بازیگرانی همچون نادر فلاح، رامتین خداپناهی، امیرحسین صدیق، خسرو شهراز، بهرام ابراهیمی، مریم کاویانی، نیلوفر شهیدی، حدیث نیکرو، سپیده خداوردی، علیرضا جلالی تبار، ایوب آقاخانی، علیرضا مهران و علیرام نورایی به ایفای نقش پرداخته‌اند.

کارگردانی سریال «رخنه» را در ابتدا علی غفاری برعهده داشته است و پس از وی، حمیدرضا لوافی کار این مجموعه را ادامه داده است.

این سریال از شنبه 15 اردیبهشت‌ماه هر شب ساعت 22:15 به شبکه یک سیما می‌آید.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • رسالت امام صادق (ع) انفجار علمی بود
  • شیخ صدوق بیش از هزار سال پرچمدار مکتب امام صادق(ع) و سایر اهل بیت(ع) بوده است
  • سقوط مرگبار نوجوان ۱۶ ساله کاشانی از کوه
  • احیای جایگاه مرجعیت علمی اهل‌ بیت در مکتب امام صادق (ع)
  • سقوط از کوه نوجوان ۱۶ ساله کاشانی را به کام مرگ کشاند
  • سقوط از کوه نوجوان کاشانی را به کام مرگ کشاند
  • شهادت رئیس مکتب تشیع تسلیت باد
  • لرستان در سوگ بنیانگذار مکتب تشیع
  • حقیقت زیر پای تمدن افسار گسیخته غربی در حال لگدمال است
  • «رخنه» سریالی درباره امنیتی‌ترین طراحی عملیات نفوذ