Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-04@20:45:05 GMT

نمایشگاه تخصصی گلیم در کاشان گشایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۱۸۶۴۶۲

نمایشگاه تخصصی گلیم در کاشان گشایش یافت

سید علی همتی صاحب نمایشگاه تخصصی گلیم و بافنده فرش طرح بادگیر خانه تاریخی بروجردی گفت:حدود ۹ تخته گلیم اعلا تمام تار و پود از پشم دست ریسِ سنندج و رنگ‌شده با رنگ دانه‌های گیاهی در نمایشگاه به نمایش گذاشته است.
به گفتۀ او حدود ۲۰ نفر هم اکنون در حوزه بافت فرش و گلیم موفق به اشغالزایی شده‌ا‌ند که البته در تولید فرش دستبافت مدرن نگاهشان علاوه بر تولید یک اثر، به صادرات نیز معطوف است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


او می‌گوید: بافندگان فرش در ۲ سال اخیر حدود ۱۸ فرش چهار مترمربعی (۱۷۰ در ۲۴۰) دستبافت با اندازه استاندارد اروپا و ۶ متری (۲ در ۳) برای صادرات تولید کرده‌اند.

بافت فرش طرح بادگیر خانه تاریخی بروجردی

این هنرمند بافنده کاشانی گفت:فرش چهار متری طرح بادگیر خانه تاریخی بروجردی را نیز حدود ۶ ماه با ۲۵ میلیون تومان هزینه به منظور برجسته‌سازی داشته‌های غنی فرهنگی و مواریث تاریخی کاشان تولید کرده است.
همتی گفت: تار و پود فرش طرح بادگیر خانه بروجردی از پنبه و پود و ریشه‌های آن از پشم دست‌ریسِ طبیعی و تمام نخ‌های فرش با رنگ دانه‌های گیاهی مثل نیل، روناس، پوست گردو و پوست انار و به عبارتی گیاهی در فرش به کار رفته است.
او می‌گوید: از سال ۸۰ با بافت جاجیم وارد عرصه هنر‌های صنایع دستی شده و پس از آن با بافت گلیم و سپس از سال ۸۵ با اشتغال در میراث فرهنگی، بافت مخمل گل برجسته فراگرفته است.
همتی گفت: کار و بافت مخمل گل برجسته را نیز به صورت کارگاه شخصی ادامه می‌دهد.
او می‌گوید: دریافت مهر اصالت یونسکو برای مخمل گل برجسته، نشان درجه دو هنری و نشان ملی در کارنامه فعالیت هنر صنایع دستی وی ثبت شده است.
این هنرمند حوزه صنایع دستی کاشان گفت: متاسفانه بعد‌ها مجبور شده است هنر مخمل را به دلایلی از جمله نیاز به سرمایه بالا رها کند، اما تولید گلیم را ادامه دهد و اینک چند سالی است که در این حیطه فعالیت خصوصی بیشتری دارد.
همتی گفت: ۲ سالی است به ویژه پس از دریافت نشان ملی صنایع دستی در حوزه گلیم توانسته گلیم بافی را بیش از پیش معرفی کند.
او می‌گوید: با توجه به تصمیم استمرار فعالیتش در حوزه صنایع دستی قصد دارد در صورت مهیا شدن فرصتی در چند ماه آینده مخمل گل برجسته کاشان را به صورت جدی احیا کند.

باشگاه خبرنگاران جوان اصفهان اصفهان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: گلیم کاشان صنایع دستی صنایع دستی او می گوید

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۱۸۶۴۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مرکز چهارمحال و بختیاری؛ معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان گفت: فرآیند احیای رشته چادر شب‌بافی از رشته‌های منسوخ شده استان آغاز شده است.
مهراب محمدی افزود: چادر شب‌بافی یکی از صنایع‌دستی سنتی جهارمحال و بختیاری بوده که در گذشته با پارچه‌های رنگارنگ به جنس ابریشم یا پنبه و به شکل چهارخانه بافته می‌شد.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: این در حالی است که سال‌هاست این محصول صنایع‌دستی رونقی نداشت و به دست فراموشی سپرده شده بود.
وی گفت: کارشناسان معتقدند یکی از کاربرد‌های چادر شب‌باف، به‌عنوان روانداز بوده که در شب از آن استفاده می‌‎شده و به‌همین علت با این عنوان نام‌گذاری شده است.
محمدی روپوش برای رختخواب‌ها، ملحفه‌ها، پرده و نورگیر از دیگر کاربرد‌های چادر شب‌باف دانست و یادآور شد: نخستین فرایند برای احیای رشته‌های صنایع‌دستی فراموش شده، برگزاری دوره‌های آموزشی است.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری اضافه کرد: در این رابطه ابتدا مربی مربوط به آن رشته انتخاب، سپس از هنرجویان ثبت‌نام می‌شود.
وی گفت: پس از آن با برگزاری دوره‌های آموزشی افراد می‌توانند با شیوه تولید صنایع‌دستی مربوطه آشنا و در گام بعدی خود اقدام به تولید محصول کنند.
محمدی تأکید کرد: هنرجویان پس از دریافت گواهی می‌توانند از مزایایی مانند بیمه و دریافت تسهیلات برخوردار شوند.
معاون صنایع‌دستی و هنر‌های سنتی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی چهارمحال و بختیاری افزود: همچنین علاوه‌بر تلاش برای رشته‌هایی مانند چادر شب‌بافی کاربری‌های جدید تعریف می‌شود تا بازاریابی و فروش محصولات هم موفق باشد.
وی گفت: تلاش می‌شود هر سال یک رشته صنایع‌دستی در چهارمحال و بختیاری را احیا کرد.

دیگر خبرها

  • ٣٨٥ هنرمند واجد شرایط صنایع‌دستی کردستان بیمه شدند
  • برپایی نمایشگاه کارآفرینی و صنایع‌دستی در دانشگاه آزاد کهنوج
  • ثبت سفارش فروش ۳۸۰ میلیارد صنایع دستی سیستان و بلوچستان
  • تعطیلی بنا‌های تاریخی استان اصفهان فردا
  • ثبت سفارش میلیاردی صنایع دستی سیستان و بلوچستان در اکسپو
  • گشایش نمایشگاه مشق همدلی در قم
  • ثبت روز گل محمدی و گلاب
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات «گیوه»
  • ایجاد کد تعرفه اختصاصی برای صادرات گیوه
  • آغاز احیای رشته چادر شب‌بافی در چهارمحال و بختیاری